Alapítványunkról

 

A „Faluházért” Alapítványt a 2012. év elején hozták létre a szabadidő hasznos, tartalmas és aktív eltöltéséhez szükséges anyagi, fizikai és szellemi értékek gyarapítására, faluközösségünk gazdagítására, Semjénháza község közösségi életének felélénkítésére, valamint a közösségért végzett önzetlen cselekvés példájának meghonosítására.

Az alapítvány elsődleges célja a község lakói számára kulturális és közművelődést elősegítő körülmények és programok biztosítása, különös tekintettel a horvát nemzetiségi identitástudat erősítésére, a kulturális hagyományok ápolására, értékeinek megőrzésére és továbbörökítésére. A tervek között szerepel többek között egy horvát anyanyelvi hagyományőrző és közösségformáló tábor megszervezése, melynek keretében a fiatalabb korosztály számára biztosítanánk a horvát nemzetiség jellegzetességeit tükröző játékos foglalkozásokat, ismeretterjesztő, hagyományőrző és közösségformáló előadásokat és bemutatókat, továbbiakban tervezett egy a falu horvát nemzetiségi együttese részére bocsátandó közösségi helyiség kialakítása is.
Kiemelt feladatunknak tekintjük továbbá a szemléletváltás és ismeretterjesztés elősegítését az egészséges életmód, a helyes táplálkozás és a rendszeres testmozgás tekintetében. A „Faluházért” alapítvány céljául tűzte ki, hogy a település általános és középiskolás tanulói számára rendszeres testedzési lehetőségeket biztosítson, valamint a környező horvát ajkú községeket összekötő kerékpár-kalandtúra lebonyolítását is kilátásba helyezte, melynek során természetes környezetben valósulhat meg csapatkohézió és közösségkovácsolás, a környék épített és örökölt értékeinek megismertetésével és továbbadásával. A fentiekkel összhangban igyekszünk továbbá biztosítani az önszerveződő sportegyesület által szervezett közösségi programok lebonyolítását és finanszírozását is, valamint a helyi konditerem eszközeinek korszerűsítéséhez szükséges anyagi támogatásokat egyaránt.
Az alapítvány fontosnak tartja a lakosság ügyeinek szakszerű intézéséhez szükséges tárgyi és technikai eszközök fejlesztését továbbá a lakosság számára könnyen hozzáférhető információs központ létesítését és információs szolgálat megszervezését.

Faluházért Alapítvány Semjénháza

Semjénháza, Kossuth u. 3.

8862

 

Tisztségviselők

Alapítvány Elnöke: Végvári Ferencné

Alapítvány Alelnöke: Kárpáti Edina

Alapítvány Tagjai: Matola Zoltánné

                                    Mátés Ferenc

                                    Preksen Csaba

 

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>